Агроіндрустрія України

30 дніпровських родин 9 місяців живуть без світла і другий рік — без газу для котла

30 дніпровських родин 9 місяців живуть без світла і другий рік — без газу для котла
202118 ПЕРЕГЛЯДІВ

Без електропостачання з січня цього року залишились мешканці гуртожитку на вул. Каспійській, 16. Електрика до будівлі надходила через колишнього власника — паперову фабрику. За борги дочірнього підприємства “Каспій” підприємство відключило гуртожитку електроенергію. 

За цей час люди домоглися, аби будівля перейшла в комунальну власність і стала на баланс “Жилсервісу-5”. Проте всі комунальні проблеми залишаються невирішеними.

“У березні та серпні зустрічалися з представником ДТЕК і обговорювали нашу проблему. Був присутній енергетик “Жилсервісу-5. Виявилось, що підключитись до сусіднього ОСББ не вийде — не вистачить потужності електромереж”, — розповідає мешканка гуртожитку Катерина Гвинська. 

Прокласти незалежну лінію електропостачання виявилось занадто дорого. Власним коштом мешканці не можуть цього зробити і вже півроку ведуть переговори з міськрадою про виділення фінансування з бюджету Дніпра.

“Плануємо на наступну сесію закласти гроші для будівництва цієї лінії. Вона досить довга, дуже дорога — приблизно 1 млн грн потрібно,” — сказав секретар міськради Олександр Санжара.

Він також повідомив, що готується зустріч мешканців цього гуртожитку з міським головою Борисом Філатовим. На ній збираються розглянути нагальні проблеми цього будинку. Гуртожиток також відрізаний від газу на котел і вже в другу зиму люди входять без теплопостачання.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео