Агроіндрустрія України

Політолог Романов про відставку Гліба Пригунова: «БПП покинув свій пост»

Політолог Романов про відставку Гліба Пригунова: «БПП покинув свій пост»
78646 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час прямого ефіру соціально-політичного ток-шоу «Лінія захисту» на телеканалі D1 обговорили зміну політичної конфігурації у Дніпропетровській обласній раді.

Як відомо, 8 листопада депутати Дніпропетровської облради обрали нового голову – Святослава Олійника. До того тепер вже ексголова Гліб Пригунов сам вирішив скласти свої повноваження.

Політолог Владислав Романов впевнений: такі рішення мають як мінімум обговорюватися з виборцями, завдяки яким депутат власне став депутатом та отримав таку важливу для регіону посаду.

«БПП фактично ввело в оману своїх виборців – це перший висновок, другий висновок – що відбулося з 2015-го року? Ті самі люди, ті самі політичні партії, була одна ситуація – вони вели себе отаким чином, люди ті самі залишилися, партії ті самі залишилися, ситуація десь помінялася і ухвалюються якісь абсолютно інші рішення, - зауважив політолог. - Знову ж таки, розширимо цей формат – немає політичних партій. Є тимчасові збіговиська людей, які називають себе чомусь політиками. А потім ці люди йдуть до виборців і кажуть «виберіть мене» і таке інше».

Разом із тим, експерт відзначив, що ексголова облради, зважаючи на зміни в політичних вподобаннях людей, мав би залишитися на своєму посту та вмотивувати всіх інших депутатів разом скласти свої мандати, аби в області призначили позачергові вибори.

Деякі вислови стали причиною емоційної дискусії між гостями, проте Гліб Пригунов не один раз повторив причини своєї заяви про відставку та відмітив, що виборці навряд чи б були раді й новим об’єднанням серед депутатів.

«Я глибоко переконаний, що не тільки виборці тодішнього Блоку Петра Порошенка 2015-го року, а ще багато громадян України і мешканців нашої області нині не погодилися би з тим, що «партія регіонів» приєднується до владної коаліції нашої області», – сказав Пригунов. 

© 2020 agroindustry.info

Мої відео