Агроіндрустрія України

Чотирьом «депутатам народної ради лнр», які отримали мандати в результаті вересневих виборів, повідомлено про підозру

Чотирьом «депутатам народної ради лнр», які отримали мандати в результаті вересневих виборів, повідомлено про підозру
306452 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва органів прокуратури Луганщини повідомлено про підозру чотирьом так званим «депутатам народної ради лнр першого скликання», які отримали мандати в результаті псевдовиборів у 2023 році.

Їм інкриміновано добровільне обрання до незаконного органу влади створеному на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювані ‒ проросійськи налаштовані мешканці Луганщини, які підтримують ворога ще з 2014 року.

Представляють ворожу політичну партію «єдина росія».

За результатами минулорічних псевдовиборів одного обрано «головою комітету народної ради лнр із законодавства, державного будівництва, місцевого самоврядування, регламентних питань та депутатської етики», ще одна увійшла до складу «комітету народної ради лнр з бюджету, податків та власності».

Інша «депутатка» ‒ одна з керівників луганського регіонального осередку «єдиної росії» та остання курирує Слов’яносербське відділення партії.

Усі особи сприяють «інтеграції» захопленої території Луганщини до рф.

Нагадаємо, що раніше вони притягувались до відповідальності за вчинення ряду злочинів проти основ нацбезпеки України (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Наразі вирішується питання щодо оголошення їх у розшук та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео