Агроіндрустрія України

Авіація росії зазнає значних втрат в Україні та не здобула повного контролю над українським повітряним простором.

Авіація росії зазнає значних втрат в Україні та не здобула повного контролю над українським повітряним простором.
258844 ПЕРЕГЛЯДІВ

Згідно з даними IISS, в небі над Україною наразі спостерігається паритет у авіаційній силі, тому Києву важливо максимально тривалий час підтримувати цей сценарій. З початку повномасштабного вторгнення росія втратила приблизно 40% своїх ударних вертольотів Ка-52 "Алігатор", а також значну частину ударних Мі-35 і Мі-28.

Щодо вертольотів радіоелектронної боротьби Мі-8МТПР-1, цей флот скоротився принаймні на 20%. Окремі аналітики прокоментували знищення літака дальнього далекого радіолокаційного виявлення А-50 ДРЛО та пошкодження штабного літака Іл-22. Ці втрати, на думку експертів, серйозно ударили по оперативній здатності і моральному стані російських Збройних Сил.

З метою зменшення втрат росіяни почали використовувати авіацію для дистанційного ураження українських позицій авіабомбами. Ця стратегія дозволяє агресорам уникати зон, які контролюються системами протиповітряної оборони. Тим не менш, зазначено в звіті, що росія намагається компенсувати свої втрати за рахунок нових літаків. Ймовірно, російські Збройні Сили отримали партію з 24 літаків Су-34, які були замовлені ще у 2020 році. Крім того, агресори можливо отримали не менше десяти багатоцільових винищувачів Су-35, а також два Су-30. Окремі аналітики вказують на поставки двох більш сучасних винищувачів Су-57.

"Проте невідомо, чи зможе росія виконати завдання отримати понад 70 запланованих Су-57 до 2027 року, у зв'язку з темпами виробництва та тиском на оборонну аерокосмічну промислову базу через російсько-українську війну. Високі навантаження деяких тактичних літаків також збільшують попит на технічне обслуговування та підтримку, створюючи додаткові виклики для промисловості", - додають аналітики у своєму звіті.

 

© 2020 agroindustry.info

Мої відео