Агроіндрустрія України

Спецпрокуратура Центрального регіону: розпочато розслідування за фактом трагедії на Петропавлівській Борщагівці

Спецпрокуратура Центрального регіону: розпочато розслідування за фактом трагедії на Петропавлівській Борщагівці
361515 ПЕРЕГЛЯДІВ

   За процесуального керівництва Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону відкрито кримінальне провадження за фактом загибелі помічника Головнокомандувача Збройних Сил України.

   За даними слідства, 06.11.2023 загиблий святкував свій День народження. Він повернувся додому з подарунками від колег, серед яких був подарунковий ящик, у якому серед іншого знаходилось 6 гранат західного зразка з маркуванням Д5.

   Одну з гранат взяв до рук син військовослужбовця. Забираючи в дитини боєприпас, офіцер висмикнув кільце, що спровокувало вибух.

   39-річний майор ЗСУ загинув на місці. Його 13-річного сина ушпиталено с тяжкими пораненнями, 11-річна донька отримала незначні тілесні ушкодження.

   На місці події правоохоронцями вилучено ще 5 подібних гранат. 

   Під час проведення невідкладного обшуку у колеги військовослужбовця, який зробив цей небезпечний «подарунок», вилучено 2 аналогічних боєприпаси.

   На даний час встановлюються причини та обставини події, тривають допити очевидців та свідків, готується проведення комплексу експертиз.

   Кримінальне провадження зареєстровано за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 115 та ч. 1 ст. 263 КК України.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

Теги: вибух,гранати,загибель,помічник Головнокомандувача Збройних Сил України

© 2020 agroindustry.info

Мої відео