Агроіндрустрія України

Нереальні преміальні – судитимуть експосадовця пенітенціарної служби, який безпідставно преміював колектив на понад півмільйона гривень

Нереальні преміальні – судитимуть експосадовця пенітенціарної служби, який безпідставно преміював колектив на понад півмільйона гривень
425244 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника державної установи за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у грудні 2014 року начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Донецькій області, яке розташовувалось у м. Маріуполі, підсумовуючи результати роботи за рік, що минає, вирішив віддячити колективу за сумлінну працю преміями.
 
 
Достовірно знаючи, що не має на те законних повноважень, посадовець без узгодження з керівництвом служби підписав відомості щодо нарахування грошової винагороди персоналу управління з перевищенням граничного розміру, а саме понад 200 відсотків від суми посадового окладу, надбавок за ранг та вислугу років.
 
В результаті неправомірних дій керівника управління з державного бюджету безпідставно перераховано понад 555 тис. грн.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.                
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
 

© 2020 agroindustry.info

Мої відео