Агроіндрустрія України

Працювали на окупантів у захопленому Лимані - заочно підозрюються двоє залізничників (ФОТО)

Працювали на окупантів у захопленому Лимані - заочно підозрюються двоє залізничників (ФОТО)
340651 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам України заочно повідомлено про підозру у пособництві колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 27, ч. 4. ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у травні-червні 2022 року, коли м. Лиман тимчасово захопили війська РФ, двоє мешканців Донеччини добровільно перейшли на бік окупантів.

Один підозрюваний обійняв посаду так званого в.о. начальника Краснолиманського локомотивного депо ДУП «Донецька залізниця» «ДНР». Він «керував» установою та її працівниками, проводив інвентаризацію майна. Окрім цього, колаборант залучав підлеглих до прибирання вулиць, забезпечував технікою і розселяв військових країни-агресора.

Інший чоловік став «в.о. начальника вагонного депо Красний Лиман ДУП «ДНР» «Донецька залізниця». До його обов’язків входило прийняття на роботу та звільнення працівників, розпорядження майном й грошовими коштами захопленого підприємства. Зокрема, підозрюваний передав один з цехів депо військовим РФ, які облаштували там ремонтну базу, а також розмістили особовий склад, техніку і боєприпаси.

Обидва псевдоначальники активно сприяли відновленню господарської діяльності «ввірених» ним депо та отриманню прибутку для потреб окупаційної адміністрації.

Після деокупації міста українськими захисниками чоловіки втекли на тимчасово непідконтрольну територію Донецької області.

Досудові розслідування здійснюються ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Максимальне покарання – 5 років ув’язнення, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео