Агроіндрустрія України

Агітували за приєднання Лиману до РФ під час російської окупації – заочно судитимуть організовану групу колаборантів-втікачів

Агітували за приєднання Лиману до РФ під час російської окупації – заочно судитимуть організовану групу колаборантів-втікачів
344752 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох громадян України за фактами колабораційної діяльності, вчиненої організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. ч. 5, 6 ст. 111-1 КК України).
Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у липні 2022 року, після окупації військами РФ м. Лиману, мешканець м. Єнакієво добровільно обійняв посаду псевдоголови адміністрації міста Красний Лиман» фейкової «ДНР». У подальшому він призначив свого знайомого на посаду «заступника», а місцеву мешканку – «керуючою справами».
Перебуваючи у складі організованої групи, колаборанти активно нав’язували цивільному населенню ідеї «руського миру», виправдовували збройну агресію та агітували за приєднання тимчасово окупованої території Донеччини до РФ. Свої пропагандистські акції, заходи та зібрання вони висвітлювали у власному телеграм-каналі для формування у громадян думки про нібито законність та легітимність «нової влади».
Під час звільнення м. Лиману українськими захисниками обвинувачені втекли до тимчасово окупованого м. Єнакієво.
Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Максимальне покарання за вказаними статтями – 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 15 років та з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео