Агроіндрустрія України

"Трушна перемога" – гуманітарна допомога тим, хто потребує цього

"Трушна перемога" – гуманітарна допомога тим, хто потребує цього
323028 ПЕРЕГЛЯДІВ

Війна завжди спричиняє гуманітарні катастрофи. Це руйнування, втрата базових засобів для існування, таких, як житло, їжа, інколи навіть вода. В умовах війни складно казати про якусь психологічну стабільність та впевненість у майбутньому. І виходить так, що величезна кількість людей потребує допомоги. Якщо раніше, в мирні часи, це були якісь окремі соціальні групи, наприклад, сироти, літні люди чи інваліди, то зараз підтримка треба багатьом. Людина могла раніше мати досить успішну справу, а потім туди прилітає російський снаряд і вона просто залишається ні з чим. А хтось міг все життя працювати задля того, щоб побудувати власне житло, яке ракета окупанта зруйнувала за кілька секунд. І саме задля того, щоб допомагати таким людям, і було створено фонд "Трушна перемога". 

 

Коли почалася повномасштабна війна, деякі компанії особливо не розуміли, що робити та як допомогти своєю діяльністю людям. Але в той самий час ряд підприємців вирішив зібратися разом. Саме вони створили справді одну-єдину велику родину, що працює задля єднання та мирного неба. Всі ці люди вирішили, що не будуть стояти осторонь, адже вони прекрасно бачать цю гуманітарну катастрофу. І вони можуть допомогти. Так і було створено фонд, що займається збором коштів для того, щоб купувати гуманітарну допомогу та амуніцію для бійців. Ними було організовано кілька складів для гуманітарки, створено та налаштовано логістичні маршрути. Спочатку вони зосередилися лише на забезпеченні їжею та ресурсами для постраждалих. Такі прості речі, як продуктові набори, дуже необхідні були тим, хто залишився буквально ні з чим. Після того, як все це було налагоджено, до діяльності фонду додалася і підтримка медичних закладів. Медикаменти та різноманітні засоби, які необхідні лікарням та простим людям – фонд надає допомогу і в цій сфері. Окрім цього тут займаються і евакуацією людей. 24 години на день та 7 днів на тиждень.

Команда фонду нараховує 45 працівників. Це засновники та управлінці, група зв'язків з громадськістю, люди, які опрацьовують запити на допомогу та волонтери, які передають її. Також тут є волонтери, які працюють на складах, люди що модерують відділи медичних, продовольчих та непродовольчих товарів, систематизують процеси роботи фонду. Всі вони працюють заради спільної мети – надавати цільову допомогу з рук в руки тим, кому вона необхідна. Причому фонд допомагає навіть тваринам. Також вони змогли налагодити співпрацю з міжнародними організаціями. Для цього фонду не важливо, чи це людина з інвалідністю, чи літнього віку чи проста цивільна людина, яка постраждала, адже якщо вона потребує допомоги – вони її організують. Знайдуть способи для доставки, організують логістичні шляхи, щоб вони були максимально безпечним, навіть знайдуть водіїв. Окрім цього й бійцям різних військових частин вони також допомагають з пошуком та передачею шоломів, плитоносок й плит до них, тепловізорів, а також автомобілів, квадроциклів і засобів зв'язку. Все це дуже необхідно, і хоч здається, що існує вже дуже багато організацій, які займаються цим, але їх все одно не достатньо. Саме тому було обрано ще й такий напрямок діяльності.

 

Фонд "Трушна перемога" вже доставив близько 4000 одиниць медичних препаратів, 800 одиниць перев'язувальних матеріалів та 2000 каністр дезинфекторів, понад сотню турнікетів та 45 ізраїльських бандажів. Понад 400 тон продуктів харчування та 60 тон засобів гігієни та корму для тварин – це вражаючі цифри. Окрім цього зроблено та доставлено вже майже 60 тисяч готових обідів. І зупинятися вони не збираються. Щобільше, фонд створює гуманітарні хаби та співпрацює з великою логістичною компанією задля організації перевезень. Таким чином вони змогли окрім гуманітарних вантажів допомогти знайти і передати 450 бронежилетів, 15 тепловізорів та 35 прицілів, майже 350 пар берців та незліченну кількість амуніції. Вони налагодили доставку того, що так необхідно нашим захисникам. І це дуже важливо, адже від екіпірування залежить їх життя.

Фонд має досить велику кількість різних ініціатив. Так, вони почали співпрацювати з державною платформою на базі Міністерства соціальної політики. Саме їх склади є джерелом гуманітарної допомоги на базі проєкту "єДопомога". Запити з цієї платформи надходять до організації та там формуються пакети з того, що необхідно. Після цього вони передаються з рук в руки людям.

 

У Полтавській області фондом було створено місце для прихистку 480 осіб. Вони закупили все необхідне – від ліжок та матраців до засобів гігієни та аптечок. Цей запит надійшов від Лубенської міської ради, і фонд сповна зміг задовольнити цю потребу. 

А співпрацюючи з медичними закладами та аптеками гуманітарної допомоги, працівники фонду "Трушна перемога" побачили ще й недостачу спеціалізованих автомобілів для перевезення важкохворих та осіб з пораненнями. Тому у партнерстві з One Small Planet Fund було придбано карету швидкої допомоги для екстреного перевезення пацієнтів. Більше того, ця машина вже перебуває у медичному закладі та допомагає рятувати життя людей.

 

Але окрім населення нашої країни від війни потерпають і тварини. Для них це так само стрес. Втікаючи від війни, люди нерідко просто залишають своїх домашніх улюбленців. Тому фонд організував допомогу для братів наших менших, доставляючи туди, де це необхідно, корм, а також допомагаючи з прихистком. 1600 собак, 400 котів, кілька кіз та навіть коні та поні – всім цим тваринам знайшли нових люблячих господарів.

Ще одна дуже цікава ініціатива фонду – це власна колекція NFT. Щобільше, вони мають вже дві такі колекції. Перша присвячена військовим подіям та натхненна хоробрим українським народом. Друга більш спеціалізована та має тематику острову Зміїний. NFT – це особливі унікальні токени, які дають можливість власнику набувати право власності на цифровий об'єкт. Дані про них не можна якось змінити чи видалити. Тому це справді унікальна можливість мати цінну річ у цифровому форматі. І NFT інколи продаються за вражаючі суми. Всесвітньо відомі художники створюють цифрові копії своїх творів, а колекціонери мають змогу набути справжній статок, маючи лише кілька таких робіт та згодом продавши їх. Наразі колекція цього фонду має 30 зображень і постійно поповнюється. І всі кошти з цього проєкту йдуть на потреби фонду та допомогу населенню.

 

Всю звітність фонд публікує на своєму сайті. Кожен охочий може побачити, куди пішли кошти. Тому можна сказати, що цьому фонду справді можна довіряти. Вони роблять велику справу, допомагаючи всім тим, хто цього потребує. Кожен донат – це внесок у підтримку для когось. Але окрім цього це й крок до нашої перемоги. Ми дуже сильна і смілива нація. Ми це доводимо щодня. Тому допоможіть і ви зробити цей крок, щоб наше мирне щасливе майбутнє стало ще ближче.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео