Агроіндрустрія України

«Зливав» через месенджер позиції Збройних Сил України – заарештовано мешканця Слов’янська

«Зливав» через месенджер позиції Збройних Сил України – заарештовано мешканця Слов’янська
359217 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, у листопаді 2022 року мешканець м. Слов'янська з власного мобільного телефону через месенджер відправив повідомлення про місця розташування особового складу, автотранспорту та військової техніки Збройних Сил України, а також щодо розміщення блокпосту на території міста.  

Після скоєного чоловіка викрили та затримали правоохоронці. Наразі зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Досудове розслідування здійснюється СВ за оперативного супроводу ГВ ЗНД 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Заарештованому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео