Агроіндрустрія України

Як самостійно перевірити, чи маєте ви борги та штрафи?

Як самостійно перевірити, чи маєте ви борги та штрафи?
367063 ПЕРЕГЛЯДІВ

Аби арешт коштів на банківському рахунку не став для вас неприємним сюрпризом – існує кілька платформ, на яких можна самостійно перевірити, чи маєте ви борги, зазначає Тарас Грень начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів).
Одна із них – портал державних послуг «Дія». Так, за допомогою мобільного застосунку «Дія» можна, зокрема, дізнатись інформацію щодо наявності у вас штрафів та боргів за виконавчими провадженнями і одразу ж сплатити їх в онлайн-режимі.
Дізнатися про борги чи штрафи за порушення ПДР можна усього в декілька кліків. Для цього необхідно:.
1. Завантажити застосунок «Дія» на свій телефон.
2. Завантажити своє водійське посвідчення до «Дії» (це можна зробити через електронний кабінет водія).
3. Знайти інформацію щодо наявних боргів чи штрафів у розділі «Послуги/Штрафи за порушення ПДР»
4. Якщо такі наявні, то сплатити їх.
При цьому квитанція про сплату зберігається у додатку, її можна завантажити або надіслати на електронну пошту. Після оплати можна відслідкувати зміну статусу штрафу чи боргу за виконавчим провадженням.
Важливо! Штраф за порушення ПДР необхідно сплатити протягом 15 днів з дня його винесення. У разі несплати порушником штрафу протягом цього терміну постанова про адміністративне стягнення надсилається до відділу державної виконавчої служби для виконання у примусовому порядку.
До слова, окрім застосунку «Дія» інформацію щодо наявності боргу чи несплату штрафів за порушення ПДР можна дізнатися в Єдиному реєстрі боржників та електронному кабінеті водія. 

© 2020 agroindustry.info

Мої відео