Агроіндрустрія України

Міністр охорони здоров’я висловив свою думку щодо лікарських скорочень

Міністр охорони здоров’я висловив свою думку щодо лікарських скорочень
98161 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

У міністерстві охорони здоров’я стурбовані щодо незаконного скорочення медиків. Керівники медичних закладів змушують лікарів переходити працювати на пів ставки. Віктор Ляшко попереджає, що штрафуватимуть усіх директорів медичних центрів. Сума штрафу становитиме шістдесят п’ять тисяч гривень. Штраф виписуватимуть за кожного незаконно звільненого чи скороченого працівника медзакладу.

 

Медики із різних куточків України звернулись до Офісу президента з повідомленням, про різке скорочення медиків. Керівництво змушує лікарів писати заяви по переведення на 0,5 та 0,2 ставки, при тому що більшість медиків працюють повну зміну.

 

Міністр радить лікарям, що стикнулися із свавіллям керівництва, звернутися до регіонального відділу Державної служби з питань праці та написати заяву про скаргу. Опісля отримання та розгляду скарги інспектори Державної служби повинні перевірити лікарню, аби зафіксувати незаконне обмеження заробітної плати медикам. Також, згідно з чинним законодавством, інспектори Держпраці не мають права розголошувати про джерело інформації, отож працівникам медзакладів не загрожує незаконне звільнення. Віктор Ляшко повідомив, що проведуть масові інспекції у закладах первинної та екстреної медичної допомоги.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео