Агроіндрустрія України

Дослідження Міжнародної організації праці: які професії будуть актуальні в найближчий час

Дослідження Міжнародної організації праці: які професії будуть актуальні в найближчий час
139561 ПЕРЕГЛЯДІВ

Пандемія Covid-19 радикально змінила трудовий ландшафт: мільйони людей змінили професію або назавжди розпрощалися з офісом. За даними Бюро трудової статистики при Міжнародній організації праці, протягом найближчих 10 років зростання зайнятості в світі буде повільним, однак деякі професії будуть користуватися величезним попитом.

Відповідно до нового аналізу Бюро трудової в статистки , в США та ЄС до 2030 року з’явиться більше 11,9 мільйона робочих місць, при чому більшість з них будуть в галузях, які більше всього постраждали від пандемії. За прогнозами до 2030 року число робочих місць, пов’язаних з приготуванням їжі та обслуговуванням, включаючи кур’єрів, кухарів та працівників фаст-фуда, збільшиться більше ніж на на 1,5 мільйона лише в Америці.

Фахівці з обслуговування вітряних турбін стануть дуже популярним запитом на сайтах з пошуку роботи і можуть очолити список самих потрібних професій наступного десятиліття: очікується, що число робочих місць у цій групі виростає на 68,2%. Інші робочі місця в рейтингу діляться на три категорії: відновлювані джерела енергії, аналітичні дані та медицина. Інтерес до вітрової та сонячної енергії різко збільшився, оскільки вартість установки знизилася, і все більше країн приділяють першочергову увагу скорочення викидів вуглекислого газу, коментує телеканалу CNBC керівник відділу Бюро трудової статистики Майкл Вольф.

Інші професії, такі як аналітики з інформаційної безпеки та фахівці з вивчення даних, стануть популярнішими, оскільки люди продовжують працювати вдома та в Інтернеті. "Оскільки в компаніях все більше співробітників працюють віддалено, вони вкладатимуть більше коштів у програмне забезпечення та системи, що дозволяють їм бути продуктивними у такому середовищі", - каже Вольф. "Також дедалі більше уваги приділяється захисту їхніх даних та інформації в Інтернеті".

Хоча пандемія створила безпрецедентну потребу в охороні здоров'я, постійний попит на робочі місця у цьому секторі фактично зумовлений старінням населення, пояснює Вольф. "Покоління бебі-бумерів набагато більше, ніж попередні покоління, і вони починають вступати у вік 60-70 років, коли люди більше потребують медичних послуг. Ми побачимо величезне зростання кількості людей, які потребують медичних послуг".

 

Вольф також прогнозує, що коефіцієнт трудової участі в країнах знижуватиметься в міру старіння працівників та скорочення кількості молодих людей (віком від 16 до 24 років), які знаходять роботу. "Ми бачимо, що все більше людей вирішують продовжити навчання після закінчення середньої школи або після середньої освіти, тому люди не вступають до лав робочої сили так рано, як це було раніше", - зазначає Вольф. "Раніше люди частіше підробляли під час навчання у школі чи коледжі, але зараз все більше людей вирішують навчатися на денному відділенні та водночас не працювати у трудових колективах".

© 2020 agroindustry.info

Мої відео