Агроіндрустрія України

Новий звіт СОТ щодо G20 показує стриманість у нових торгових обмеженнях, пов'язаних з пандемією

Новий звіт СОТ щодо G20 показує стриманість у нових торгових обмеженнях, пов'язаних з пандемією
372605 ПЕРЕГЛЯДІВ

Країни Великої Двадцятки продовжують зменшувати торговельні обмежувальні заходи, пов'язані з COVID-19, і демонструють стриманість при введенні нових, проте вартість торгівлі, охопленої обмеженнями, пов'язаними з пандемією, які все ще діють, перевищує вартість торгівлі, охопленої заходами, що сприяють торгівлі, згідно з останнім звітом Світової організації торгівлі з моніторингу торгових заходів G20, опублікованому 28 жовтня. Напередодні саміту лідерів G20, який пройде в Римі цими вихідними, Генеральний директор Нгозі Оконджо-Івеала закликала країни G20 продовжувати скасовувати торгові обмеження, пов'язані з пандемією, і домагатися рішучих заходів СОТ щодо боротьби з пандемією на 12-й Міністерській конференції.

«Торгівля відіграла центральну роль у боротьбі з пандемією - це рятувальний жилет для доступу до медичних препаратів та продовольства", - сказала Генеральний директор. "Багатостороння торгова система відіграла важливу роль у заохоченні стриманості у використанні торгових обмежень. Зараз це приносить свої плоди: торгівля стає важливою рушійною силою економічного відновлення після пандемії. Щоб забезпечити це відновлення та поширити його на всі країни, ми маємо забезпечити рівний доступ до вакцин, діагностичним та терапевтичним препаратам COVID-19. Для цього нам потрібні ланцюжки, що безперебійно функціонують, поставок цих продуктів, яким не заважають торгові обмеження». Вона закликала країни G20 скасувати досі діючі заходи щодо обмеження торгівлі у зв'язку з пандемією.

 

Оскільки до 12-ї Міністерської конференції СОТ (MC12) залишилося лише кілька тижнів (30 листопада - 3 грудня), Генеральний директор Оконджо-Івеала додала: "Країни G20 повинні проявити лідерство та допомогти членам СОТ вжити рішучих заходів у відповідь на пандемію на конференції. Це допоможе всім країнам ефективніше реагувати на COVID-19 і краще підготуватися до майбутніх пандемій.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео