Агроіндрустрія України

1 000 доларів США вимагали офіцери поліції за приховування незаконної оборудки: Полтавська спецпрокуратура

1 000 доларів США вимагали офіцери поліції за приховування незаконної оборудки: Полтавська спецпрокуратура
407700 ПЕРЕГЛЯДІВ

   Полтавською спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону задокументовано факт вимагання та одержання двома старшими лейтенантами поліції неправомірної вигоди.

   Установлено, що двоє співробітників сектору спеціальної поліції відділу кримінальної поліції Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області одержали  неправомірну вигоду в розмірі 1 000 доларів США за не документування протиправної діяльності громадянина, який займався незаконним придбанням та подальшим збутом пально-мастильних матеріалів.

 

   28.10.2021 обох хабарників в погонах затримано правоохоронцями на місці вчинення кримінального правопорушення за процесуального керівництва Полтавської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону безпосередньо після одержання ними усієї суми неправомірної вигоди.

   Неправомірну вигоду в розмірі 1 000 доларів США в затриманих вилучено.

   Досудове розслідування здійснюється слідчими першого слідчого відділу (з дислокацією у місті Полтаві) ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві. Оперативний супровід здійснюється ВБКОЗ УСБУ в Полтавській області.

   На даний час вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та вручення їм клопотань про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

   Нагадаємо, що санкція ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає зловмисникам покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Полтавська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,Полтавська спецпрокуратура,затримано,офіцери поліції,спецполіція,хабар,неправомірна вигода,1000 доларів США,процесуальне керівництво

© 2020 agroindustry.info

Мої відео