Агроіндрустрія України

Найгірший жереб для Динамо. Чого чекати від Баварії Нагельсманна

Найгірший жереб для Динамо. Чого чекати від Баварії Нагельсманна
177595 ПЕРЕГЛЯДІВ

Жереб був жорстоким до обох українських грандів в Лізі Чемпіонів: "Баварія" і "Барселона", "Реал" і "Інтер". По два повноцінних топ-клуби в групі і мізерні шанси на прохід в наступний раунд – нікому з наших представників не позаздриш. Плюс у киян в квартеті ще й міцна "Бенфіка", з якою доведеться зарубитя за місце в Лізі Європи. Туди ж схоже мітять і "гірники" після катастрофи в Молдові, де їм дісталося від місцевого "Шерифа".

І все ж "Динамо" буде чекати помітно більш важке випробування, і справа зовсім не в "Шерифах". "Реал" завжди залишається "Реалом", але з ним можна грати - "Шахтар" сам довів це в минулому сезоні, і з тих пір Мадрид навряд чи став сильнішим. Як і "Інтер", якому буде нелегко зберегти колишнє обличчя без ключових фігур чемпіонського проекту - Антоніо Конте, 115-мільйонного дезертира Ромелу Лукаку і Ашрафа Хакімі. "Барселона" без Ліонеля Мессі виглядає невеликим бонусом для киян, але "Баварія" його тут же нівелює.

Гірше суперника для "Динамо" просто не придумаєш. "Баварія" нарівні з двома фіналістами минулої Ліги Чемпіонів знаходиться на вершині європейської еліти футболу. Але будь-який англійський топ з першого кошика був би кращим жеребом. Тухель вибрав би найбільш їдкий склад під слабкості команди Луческу, але "Челсі" зупинився б, як тільки досяг потрібного результату. Гвардіола завжди був грозою "Аугсбургів" і "Норвічей", але робота в АПЛ навчила його вчасно глушити мотор, що зробив би "Манчестер Сіті" в потрібний момент матчу. У "Баварії" ж просто немає гальм. Це машина, при проектуванні якого гальмівна система не була передбачена.

41 м'яч Роберта Левандовскі, які він ємко вмістив в 29 матч Бундесліги сезону 20/21 – саме звідти. Разом з чотирма десятками голів упав рекорд результативності Герда Мюллера епохи палеоліту, на додачу до якого видали "Золоту бутсу" як найкращому голеадору Європи - Роберт збирає крихти визнання, поки "Золотий м'яч" йому вперті не дают. Польський бомбардувальник, який за іронією долі панує над німецьким небом, нещодавно пропав з радарів, і вперше за 20 останніх матчів у футболці "Баварії" не забив. Інцидент стався в провінційному містечку Фюрт, де новачок Бундесліги "Гройтер" програв Мюнхену лише 1:3. Але можна не сумніватися, що якби "рекордмайстер" не залишився б в меншості на другий тайм через вилучення Павар, Роберт би обов'язково знайшов свій гол і аномалії б не сталося.

Найгірший жереб для Динамо. Чого чекати від Баварії Нагельсманна - изображение 1

Влітку у мюнхенського спорткара змінився власник, але це взагалі не позначилося на результатах. Ключі від боліда перейшли з рук Хансі Фліка до Юліана Нагельсманна, разом з яким з Лейпцига були доставлені нові запчастини - Дайо Упамекано і Марсель Забітцер. 34-річний тренер вчинив не по роках мудро і не став правити механізми, які і так відмінно працювали. "Баварія" дала збій в першому турі, поділивши очки з Гладбахом (1:1), але з тих пір їх компас незмінно вказує на W - 8 перемог поспіль у всіх турнірах, включаючи непрості матчі з дортмундською "Боруссією" в Суперкубку (1:3), "РБ Лейпцигом" (1:4) в лізі і розгром "Барселони" (0:3) з дублем Левандовскі на "Камп Ноу" в ЛЧ.

Єдине, що видає в майстра Нагельсманне юнака – це його максималізм. Юліан всюди хоче перемагати і робити це з найбільшою перевагою – звідси корні беруть непристойні перемоги на кшталт 12:0 над "Бремером" в Кубку Німеччини, 5:0 над "Гертою" і 7:0 над "Бохумом" в чемпіонаті. Флік не заважав своїй команді зайвими тактичними інструкціями перед рядовими матчами, а у Нагельсманна таких матчів просто не буває. Цю рису вже відзначив старший товариш тренера, 35-річний голкіпер Мануель Нойер:

"Нагельсманн дуже скрупульозний, дає нам дуже багато інформації. Навіть до матчів проти більш слабких суперників, таких як "Бохум" або "Гройтер", ми готуємося так само уважно, як і в Лізі чемпіонів до "Барселони".

Деталі змінюються від суперника до суперника, але базові настройки "Баварії" Нагельсманн майже не чіпав - крім хіба що позиції Лероя Сане. Вони з Федеріко К'єзою з "Юве" входить в червону книгу олдскульних вінгерів, яким зручніше грати на фланзі, відповідному робочій нозі. Новий тренер повернув німця наліво, і Лерой відразу став показувати свій найкращий футбол. Ще рано робити висновки, але цифри поки виглядають оптимістично - в минулому сезоні при Фліці Сане переважно грав справа і в середньому витрачав 133 хвилини на одну результативну дію в матчах Бундесліги і ЛЧ. У новій кампанії на гол або асист йде всього 74 хвилини - ефективність явно зросла. Також помітно більше стали довіряти Джамалу Мусіалі - Нагельсманн не соромиться випускати 18-річного вундеркінда в старті на "Камп Ноу", якщо вважає, що той цього заслуговує. Як підсумок - 2+2 в Бундеслізі за 170 хвилин на полі.

Найгірший жереб для Динамо. Чого чекати від Баварії Нагельсманна - изображение 2

Глобально це все та ж домінантна "Баварія", що знищила "Барселону" з рахунком 8:2 на шляху до європейської слави в позаминулому сезоні: вкрай небезпечна на м'ячі, ідеально злагоджена без нього, команда, яка прагне вести гру з першої до останньої хвилини. З найбільш грізним нападом в Європі, унікальною парою Кімміх - Горецка в центрі поля і найкращим воротарем в історії гри, який заново відкрив свою позицію. У порівнянні з командою Фліка змінився лише центр оборони - замість поїхавших з Мюнхена Алаби та Боатенга Нагельсманн награє молоду пару Зюле-Упамекано.

Чарівних розрізних передач вперед стало менше, але побоювання з приводу відсутності авторитетів в центрі захисту були швидко розвіяні. До того ж новий дует поєднує фізичну сили з мобільністю. Боатенг в останньому сезоні став відвертим пішоходом, а Алаба ніколи не був профільним центрбеком і йому не вистачало міці. Частина повноважень центральних оборонців в розвиток атак взяли на себе фуллбеки. Недарма Павар став ключовим гравцем білд-апу в грі з "Барселоною", хоч і не без допомоги дивного тактичного рішення від Рональда Кумана.

"Динамо" не світять очки ні в одному з матчів з "Баварією", але це не привід розслаблятися. Левандовскі все одно знайде свій гол, але завдання Забарна і Сироти – не дати йому це зробити першим же знаряддям в арсеналі. У Миколенка буде можливість на власні очі побачити, як виглядає сучасний атакувальний фулбек, який до того ж на рік молодший – дриблінгу Альфонсо Девіса може позаздрити і Віктор Циганков. Ну а зразком еталонного глибинного плеймейкера для Колі Шапаренко послужить Йозуа Кімміх. Заодно покаже, як можна поєднувати перший пас з неймовірним об'ємом роботи ззаду. Чинити опір марно, але не безглуздо. Таких уроків в УПЛ не дають.

ua-football.com

Теги: Ліга Чемпіонів,ЛЧ,ЛЧ-2022,Спорт,Новости спорта,Новини спорту,новости,новини,Спортивные новости,Спортивні новини,футбол,новини футболу,новости футбола,Баварія ,Барселона,Реал,Інтер,Бенфіка,Динамо,Мадрид ,Лукаку,Лукаку Википедия,Ромелу Лукаку,Ромелу Лукаку Википедия,Лукаку Вікіпедія,Ромелу Лукаку Вікіпедія,Ашраф Хакімі,Ашраф Хакімі Вікіпедія,Хакімі Вікіпедія,Ашраф Хакімі ,Хакімі ,Ашраф Хакими,Хакими,Ашраф Хакими Википедия,Хакими Википедия, Барселона ,Ліонель Мессі,Ліонель Мессі Вікіпедія,Мессі,Мессі Вікіпедія,Месси,Лионель Месси ,Лионель Месси Википедия,Месси Википедия,Антоніо Конте,Конте,Роберт Левандовскі,Левандовскі,Левандовскі Вікіпедія,Роберт Левандовскі Вікіпедія,Дайо Упамекано ,Марсель Забітцер,Упамекано ,Упамекано Вікіпедія ,Дайо Упамекано Вікіпедія ,Марсель Забітцер Вікіпедія ,Марсель Забітцер ,Забітцер Вікіпедія ,Півзахисник Марсель Забітцер,Забітцер , Циганков,Віктор Циганков,УПЛ,АПЛ
Автор: admin.sportcomua

© 2020 agroindustry.info

Мої відео