Агроіндрустрія України

Відкриття алеї пам'яті в місті Жовті Води

Відкриття алеї пам'яті в місті Жовті Води
15432 ПЕРЕГЛЯДІВ

29 серпня - Україна вшанувала пам’ять загиблих героїв. В кожному місті , в кожному населеному пункті країни відбулися заходи з цієї нагоди. Старовинне українське місто Жовті Води - край козацької й шахтарської слави. Саме звідси ропочиналась визвольна боротьба українського народу за свою свободу під проводом Богдана Хмельницького у 1648 – 1654 роках. Про це свідчить і монумент на честь загиблих героїв на алеї Слави. Історія будь-якого народу повторюється і має своє продовження.
В Жовтих Водах поруч з монументальним пам’ятником давнини було урочисто відкрито монумент на честь воїнів – захисників Україні – наших сучасників, що полягли на на Сході нашої країни на початку війни, яка триває з 2014 року. З ініціативи громадського об’єднання «Родинне коло героїв» монумент збудовано на особисті кошти відомого мецената і бізнесмена, президента міжнародного благодійного фонду «Солідарність» Олександра Петровського.
Батьки і рідні загиблих, друзі і місцева громада давно мріяли про вшанування пам’яті свої загиблих земляків. І ось нарешті це стало можливим, завдяки меморіалу.
На урочисте відкриття і вшанування пам’яті загиблих прийшло багато людей. Серед них родини загиблих, військові побратими, духовенство, друзі і прості мешканці міста. До присутніх звернулись міський голова Жовтих Вод Дмитро Ханіс, віцепрезидентка міжнародного благодійного фонду «Солідарність» Яна Іванілова, секретар Дніпропетровської епархії УПЦ Віталій Лопушанський, волонтери і військові.
Апофеозом урочистої події став театралізований виступ артистів Дніпровського національного академічного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка. В образі матері усіх загиблих синів з’явилась Заслужена артистка України Оксана Петровська. Своїм емоційним виступом талановита актриса зуміла показати увесь непоправний біль і скорботу кожної української матері, що втратила свого нащадка. Усі присутні на цій події не змогли втримати своїх емоцій і сліз.

 

Автор: МБФС админ

© 2020 agroindustry.info

Мої відео